Get Adobe Flash player

Életmód tábor: Kányavár

Kányavár a Zalai-dombság egyik kicsi települése, a Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Lenti városa által alkotott háromszögben, Páka község szomszédságában, az Alsó-Válicka patak völgyében található, erdők és mezők ölelésében.

Vidéki életre nevelő táborunk célja, hogy a gyermekvédelemben élő gyermekeket megismertessük a vidéki élet mindennapjaival, munkatevékenységekkel.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeknek legyen mezőgazdasági munkával kapcsolatos tapasztalatuk. Találkozzanak a ház körül élő kisállatok ellátásával kapcsolatos tevékenységekkel, mely a későbbi életükre remélhetőleg hatással lesz.  Úgy látjuk, hogy az itt élő gyermekeknek alternatívákat kell mutatnunk a fővároson kívüli életmódra, mely hasznos lehet számukra az átmeneti nevelésből való kikerülés után. Segíteni szeretnénk őket a pénzkezelésben, pénzfelhasználásban, az önellátás gazdaságosabb megvalósításában (zöldségtermesztés, állattartás, főzés, a természet adta lehetőségek kihasználása).

 

Arra törekedtünk, hogy egyszerre legyen számukra kikapcsolódás, élmény, pihenés, tanulás, tapasztalatszerzés a tábor. Ennek érdekében kitűzött céljainknak megfelelően játékos formában kívántuk megmutatni a vidéki élet előnyeit, szépségeit, munkáit, esetleges nehézségeit.

 

A tábor időpontja: 2014. február 18- 23. Részt vevők: 15 gyermek, akik a budapesti székhelyű Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban élnek, és a 4 fő szakember, akik kísérték a gyermekeket.

 

Február 25-én a többi lakónak elménybeszámolót tartottak a gyermekek.

 

A tábor részletes programja, a tábori napló és a képek megtekinthetők itt:

Tábori napló

Beszámoló

 

A tábor költségeit az NCSSZI támogatta 366 300 Ft-val az IFJ-GY-13-B-10282 pályázat keretében.

Kategória: Projektek