Get Adobe Flash player

A szeméthegyen túl…

2013. szeptember elsején elindult „Szeméthegyen túl…” c. KEOP-6.1.0/B/11-2011-0136 projektje, melynek célja, hogy a környezeti nevelést, a környezet és energiatudatos viselkedésmintákat hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekek számára is elérhetővé tegyük, az ő nevelésüknek is fontos részét kell képeznie a környezettudatos viselkedésminták szocializációjának . A projekt 2014. augusztus 31-én zárul.

 

A projekt célcsoportját a Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, megyékben élő 10-15 éves, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljai és nevelőik adják, valamint az 5 megye – facebook kampány keretében megszólított – lakossága a fenntarthatósági tematikájú alkotói verseny által.

A projekt célcsoportra gyakorolt rövid távú hatásai: a hulladéktermelés, élelmiszerfogyasztás és energiafogyasztással kapcsolatos ismereteik bővülése, a hulladékkezeléssel az élelmiszerfogyasztással és az energiafogyasztással kapcsolatos alternatívák megismerése.

Hosszú távú hatások:

1. A célcsoport tagjai körében energia- és klímatudatos szemlélet kialakítása, a környezettudatos viselkedés iránti fogékonyság növelése.

2. Pozitív hatás elérése a fenntarthatóság gazdasági és fogyasztási dimenziójában az energiahatékonyságon és az alternatív élelmiszertermelésen keresztül, amelynek a célcsoport is integráns részét képezi.

3.A térségi környezeti, éghajlati és termelési adottságokhoz illeszkedő környezettudatos életstílus és életmód kialakítása iránti fogékonyság növelése a célcsoport tagjaiban.

 

A projektet a NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatja.

Kategória: Projektek