Get Adobe Flash player

Rezilienciafejlesztés, megoldásfókusz és tudatos jövőtervezés a gyermekvédelemben

2023. március elsején indult el új projektünk a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.

A Reziliencia fejlesztés, megoldásfókusz és tudatos jövőtervezés a gyermekvédelemben c. (BM-22-E-0013) modellprogram a BM-17-E-0017, BM-18-E-0018, BM-19-E-0027, BM-20-E-0013 és a BM-21-0015 sz. programjaink folytatása.
Projektjeink célcsoportja a gyermekjóléti szolgáltatásban veszélyeztetett, védelembe vett, hátrányos helyzetű, bűnelkövetés veszélyének kitett, illetve gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek, fiatalok és a gyermekek szülei, családjai. Az előző évi, Innovációk támogatása a gyermekvédelemben c. projektünk folytatásaként kiemelt témánk a pszichoszociális fogyatékossággal élő szülők támogatása a sikeres gyermeknevelés, szülőség megélése érdekében. Fókuszba álltjuk a gyermekvédelem határán mozgó, illetve gyermekvédelemmel érintett gyermekek rezilienciájának fejlesztését, a gyermekek és fiatalok mentorálását, tehetséggondozását, iskolai előmenetelük széles körű támogatását. Alkalmazzuk a megoldásfókuszt mint szemléletet, módszert és egyben stratégiát is a gyermekvédelemben. Jelen projektünk további célja a gyermekjólét és gyermekvédelem láthatóságának növelése idei fotókampányunk, pozitív üzeneteink és az Aki vagyok c. újonnan indult podcast-sorozatunk által. Álommunka/álommunkahely c. pályázatunk a szakellátásban élő gyermekeknek és fiataloknak szólt, azzal a céllal, hogy tudatosan megtervezzék a jövőjüket a pályaművükben. Mindezen tevékenységünk nagy sikerrel, széles elérés mellett valósult meg.

 

 

Új tanulmánykötetünk (pdf) a modellhelyszíneken zajlott szakmai programok szakértői és kutatói tapasztalatait mutatja be.

Kategória: Kiadványok