Közönségszavazás

A közönségszavazás elindult, 2014. július 31-én éjfélig lehet szavazni!

A kiválasztott kategóriára kattintva megjelennek a pályaművek, az egyes pályaműre kattintva pedig a kép nagy méretben, szöveg esetén pedig a teljes mű.

Szavazni "kakasok" adásával lehet, ötfokú skálán:
1 kakas = nagyon nem tetszik, 5 kakas = nagyon tetszik

Az első szavazat leadása előtt egy kód beírását kéri a rendszer, amíg a szavazó az oldalon tartózkodik, erre több alkalommal nem lesz szükség.

Egyéni pályaművek: rajz (10-12 évesek) Egyéni pályaművek: rajz (13-15 évesek) Egyéni pályaművek: írás (10-12 évesek) Egyéni pályaművek: írás (13-15 évesek) Csoportos pályaművek
A szavazás pillanatnyi állását három számmal mutatjuk meg.

1: Átlag - ez a leadott szavazatok átlagát jelenti
2: Számított pontérték (zárójelben) - ez alapján dől el végül a verseny. A számított pont alkalmazására azért van szükség, hogy ne csak a leadott szavazatok értékével tudjunk számolni, hanem azzal is, hány szavazatból áll az össze. Egy bonyolult matematikai képlet számolja ki, a lényege annyi, hogy minél nagyobb pontot kap a pályamű, azt annál nagyobb súllyal veszi figyelembe. (Mintha a "nagyon tetszik"-et nagyon hangosan mondanánk, a "nagyon nem tetszik"-et meg nagyon halkan.)
3: Szavazatok száma - ez a szám mutatja, hányan tartották fontosnak, hogy véleményt mondjanak az alkotásról.

A tisztességes verseny érdekében folyamatosan figyeljük a szavazást informatikai eszközökkel is. Ha felmerül a gyanú, hogy egy alkotásra szabálytalan módon (pl. szavazóprogram használatával) érkezik szavazat, akkor ezeket a szavazatokat érvénytelenítjük, és a szavazó IP-címéről érkező szavazatokat előbb egy rövid időre, ha a szabálytalanság megismétlődik, akkor hosszabb időre letiltjuk.

Remek pályamunkák érkeztek, jó szórakozást kívánunk hozzá!